Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
Makarna hakkında
Her ne kadar "makarna" dediğimiz zaman aklımıza ilk gelen şey İtalya olsa da, makarnanın Çin'de keşfedildiği söylenir. Çin'de makarnanın MS.1 yy'da keşfedildiği, hatta MS. 960 -1280 yılları arasında hükümdarlık yapmış olan Sung hanedanlığı sırasında popülerliğinin artıp, özel makarna dükkanları bile açıldığı biliniyor.
Makarna hakkında doğrular - yanlışlar * Pratiktir 10 dakikada hazırlanabilir. * Ekmekten bile fiyatıyla ekonomiktir. * Besleyicidir. ekmeğe göre mineral madde. protein ve lif bakımından daha zengindir. * Şişmanlatmaz çünkü pişirilmiş makarnanın kalorisi ekmekten yarı yarıya düşüktür. pişirilmiş makarna daha uzun sürede sindirilir. tok ve dinç tutar. * Yağsızdır. Çok az (%1-1.5) minör yağ bileşenlerini ve yüksek oranda linoleik yağ asidi içerdiğinden kolesterolü düşürücü etkisi vardır. * Makarnada bulunan kompleks karbonhidratlar kana yavaş karıştığı için tok tutar. * Kilo vermenize ya da kilonuzu korumanıza yardımcı olur. * İştahı azaltır. * Enerjinizi sabit tutar. * Şeker hastalığına yakalanma riskini azaltır. * Kalp - damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. * Makarna yaratıcılıktır! Makarna özgürlük ve yaratıcılık demektir. Hem pişirmesi hem de yemesi eğlencelidir. |
|
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir. dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |