Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Acılı Şehriye Çorbası Tarifi

MALZEMELER
100 gr Tat Arpa Şehriye
400 gr kemiksiz tavuk eti
200 gr kırmızı tatlı biber
1 adet kırmızı acı biber
1 adet soğan,1 adet kabak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 bardak tavuk suyu
3 yemek kaşığı soya sosu
Tuz


YAPILIŞI
Kabağın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Şehriye ile birlikte bol tuzlu suda haşlayın. Tatlı biberleri ince ince kıyın. Tavuk etini ve acı biberi şerit şerit, soğanları halka halka doğrayın. Tavukları yağda iyice kızartın.

Acı biberi aynı yağda biraz kavurun Tavuk suyu ve yarım su bardağı kabak haşlama suyunu ilave edip kaynatın.

Biber ve soğanları katın, 5 dakika pişirin. Sonra tavuk, şehriye ve kabakları ekleyin. 3 dakika daha pişirin. Soya sosu ile tatlandırın ve servis yapın.

Gönderen : Elife Hancıoğlu |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.