Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Önce hamurunu yapalım : 1 litre suya unu, nişastayı, tuzu ilave edin ve pütürlü olmaması için telle iyice karıştıra karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra 10 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. 30 cm. çapında bir tepsiye dökün ve soğuduktan sonra buzdolabına koyun. 4-5 saat sonra servise hazır hale gelecektir. Çorba: Tavuk ve kuzu kolu çukur büyük bir tencereye alıp 4 litre suyu ilave edip kaynatın, kaynadıktan hemen sonra üstüne çıkan köpüğü alın ve ağzını kapatıp bir saat süreyle pişirmeye bırakın. Piştikten sonra altını kapatıp tencerenin ağzını açmadan yarım saat süreyle dinlendirin. Daha sonra etleri sudan alın. Kemiklerinden ayırdıktan sonra 2 cm. uzunluğunda, 1 cm. eninde parçalar halinde didin. Tencereye yağı koyun, 2 çorba kaşığı unu ilave edin ve pembeleştirin, domates ve biber salçasını da katıp bir iki dakika çevirin. Haşladığınız et ve tavuk suyunun tamamını dökün ve telle iyice karıştırın, tuzunu, pirincini atın ve yeniden kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra içine didtiğiniz etleri ekleyin ve kuru acı biberleri de bütün olarak attıktan sonra yarım saat süreyle pişirin. Çorba sıcak olarak ve içine bir iki kaşık soğuk hamur ile beraber servis yapılır. Gönderen : Alev Pekcan |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |