Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Başak Çorbası Tarifi

MALZEMELER
600 gr. Haşlanmış Buğday,
1 litre Etsuyu,
500 gr. Yoğurt,
350gr.Un,
1 çorba kaşığı Nane,
1/2demet Dereotu,
2 ad. Yumurta sarısı,
1 ad. Limonsuyu,
1 çorba kaşığı Tereyağ,
400 gr. Haşlanmış kuzu eti,
tuz.


YAPILIŞI
Un, yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyu bir kapta çırpılır, kaynayan et suyuna katılır. Kaynayan et suyuna haşlanmış buğday, lif lif didiklenmiş kuzu eti, ince doğranmış dere otu, tavada eritilmiş tereyağı ve nane ilave edilir. Hafif kaynadıktan sonra, sıcak olarak servis edilir.


Gönderen : Rabia Özdemir | rabiaa @ gmail.com

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.