Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Bayram Çorbası Tarifi

MALZEMELER
500 gr yağsız dana eti
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı margarin
1 kahve fincanı ayçiçek yağı
2 su bardağı soğuk su
1 litre süt
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı krema
Süslemek için bir miktar dereotu
Tuz
Karabiber
Pulbiber


YAPILIŞI
Et iki parçaya bölünür. Derince bir tencereye konur ve içerisine küp küp doğranmış kuru soğan ve havuç ilave edilir. Defneyaprağı ve 2 su bardağı su da eklenir ve etler iyice pişene kadar haşlanır.

Pişen et süzülür, suyu alınır ve bir kenarda bekletilir. Ayrı bir tencereye ayçiçek yağı konur. Bu yağa un eklenerek pembeleşene kadar kavrulur.

Pembeleşen una topaklaşmaması için bir çırpıcı yardımı ile karıştırılarak, yavaş yavaş süt, süzülen etin suyu ve krema eklenerek karıştırılır, iyice karıştırıldıktan sonra kaynamaya bırakılır.

Daha sonra haşlanmış etler ince ince doğranıp çorbanın içine eklenir ve 5 dakika daha kaynamaya bırakılır. Kaynayan çorbaya tuz ve karabiber eklenerek ocaktan alınır.

Bir tavada margarin eritilir. Kızdırılan margarine pulbiber eklenir ve sos yapılır.

Kaselere alınan çorbanın üzerine bu sostan dökünüz. Sosun üzeri ince kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapınız.

Gönderen : Ülkühan Yazgan |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.