Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Biberli Tarhana Çorbası Tarifi

MALZEMELER
1 su bardağı tarhana
3 adet sivri biber
2 adet domates
1 baş kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay bardağı çiçek yağ
Tuz, pul biber, nane
6 su bardağı et suyu


YAPILIŞI
Soğan yağda kavrulunca, ince kıyılmış sivri biber ve sarımsak eklenir. Biber yumuşayınca rende domates ve soğuk et suyu katılır. Hemen tarhana eklenir ve sürekli karıştırarak pişirilir.

Kaynama noktasına gelince ateş kısılır, baharatlar atılır. 10 dakika sonra ateşten alınır. Servis sırasında üzerine kuru nane serpiniz.

Gönderen : Mehmet Bolat |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.