Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Çatal Çorbası Tarifi

MALZEMELER
çay bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı aşurelik yarma
6 su bardağı su
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
300 gram kıyma
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber ve tuz


YAPILIŞI
Yeşil mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra yarmayla beraber derin bir tencereye koyun.
Üzerine 6 bardak su ekleyin. Kısık ateşte kaynayana kadar bekleyin.

Çorba kaynarken soğanı ince ince doğrayın.
Daha sonra küçük bir tavaya alıp içine margarini ve kıymayı katıp rengi değişene kadar kavurun. Daha sonra nane ve pul biberi ekleyip bir iki kez çevirip hazırlayın.

Çorbayı servis tabağına koyup hazırladığımız sosu üzerine dökün. Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanozlar ile süsleyebilirsiniz.

Gönderen : Mehtap Bostancı |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.