Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Kabaklı Lahana Çorbası Tarifi

MALZEMELER
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 demet ince kıyılmış kara lahana (150-200 gr)
2 çorba kaşığı mısır unu
1 su bardağı kuşbaşı doğranmış bal kabağı
¼ su bardağı kuru fasulye veya barbunya
5-6 su bardağı su
bir tutam rendelenmiş küçük hindistancevizi
2 tutam muskat
deniz tuzu
Tarif 4-6 kişiliktir.


YAPILIŞI
Fasulyeyi 7-8 saat suda beklettikten sonra iyice yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Tencereye su, fasulye, lahana, muskat, yağ ve kabağı koyun. 10 dakika daha kaynattıktan sonra mısır ununu suyla iyice ezip çorbaya ilave edin. Bu arada tuzunu da koyun ve sürekli karıştırarak 10-15 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan indirin.

Gönderen : Zerrin Bostancı |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.