Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Öncelikle sebzeleri doğrayıp hazır edelim. Bunun için pırasaların sarı dallarını atıp, tepesini keselim, yıkayalım ve sonra da çok ince dilimleyelim. Ne kadar ince doğrarsanız o kadar iyi olur. Tek bir sap kereviz sapını da yıkayıp yine çok çok ince doğrayalım. Soğanları zaten yemeklik doğruyoruz. Şimdi gelelim çorbamızı pişirmeye. Bunun için orta boy bir tencereye yağlarımızı koyalım, erir erimez soğanlarla beraber doğranmış pırasa ve kereviz saplarını da ekleyelim. Bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurmaya başlayalım. Yaklaşık 5-6 dakika bu kavurma işlemini sürdürdükten sonra bu sebzelerin üzerine süt ve suyu birlikte ilave edelim. Tuz ve karabiberini serpiştirmeyi ihmal etmeyelim ve çorbamızı ağzı yarım kapalı bir şekilde pişmeye bırakalım. Çorba kaynamaya başlayınca dondurulmuş veya taze karidesleri tencerenin içine aktaralım. Bu arada incecik kıyılmış taze fesleğen veya kuru fesleğeni de ekleyip, tekrar tencerenin kapağını yarım kapatalım. Yaklaşık 10-12 dakika sonra tüm malzemeler iyice yumuşamış ve pişmiş olacaktır. Afiyet Olsun Gönderen : Kemal Aslan |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |