Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Havucun kabuğunu kazıyıp, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin. Patatesin kabuğunu soyduktan sonra rendeleyin, patates rendesini kullanıncaya kadar su dolu bir kasede bekletin. hava ile temas ederse kararır. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın. Tencerede sıvı yağı kızdırıp,içine bir süzgeç yardımıyla suynu süzdüğünüz. Rendelenmiş patatesi ilave edin. Sıvı yağ ile rendelenmiş patatesi bir taşım kavurun. Daha sonra içine renlenmiş havuçu ekleyip, pişirmeye devam edin. Kırmızı mercimeği ayıklayıp, bir süzgecin içinde nisaştası gidene kadar soğuk su ile yıkayıp ilave edin. Kimyonu, tuz-karabiberi, limon suyunu ekleyip karıştırın. En son içine et suyunu ilave edip, bir taşım pişirin. Çorba kaynarken sosu için; tencerede sıvı yağı kızdırıp, içine piyazlık doğradığınız kuru soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra içine kıyılmış sarımsakları ve kırmızı pul biberi ilave edip, kavurun. Pişen çorbayı servis tabağına alıp, üzerine yağ ile hazırladığınız sosu gezdirp, sıcak olarak servise edin. Gönderen : Bilge Eken |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |