Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Soyulmuş balkabaklarını kibrit kutusu büyükülüğünde doğrayıp, büyükçe bir tencereye veya düdüklü tenereye yerleştirelim. Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarmısakları ekleyelim. Sonra 7-8 bardak suyu ekleyip, orta ısılı ateşin üzerine yerleştirelim. Kabaklar iyice yumuşadığında ateşten alıp ılıklaşmasını bekleyelim ve bir el mikseri veya çatalla iyice ezelim, püre kıvamına getirelim. Şimdi de çiğ kremayı bu çorba karışımın içine aktaralım. Tekrar karıştıralım. Bir taraftan da çorbayı tekrar ocağın üzerine oturtalım, tuz ve karabiberini katıp, orta ısılı ateşte bir taşım kaynatalım. Ama çorbayı da kontrol edelim. Ne çok katı ne de çok sıvı olacak. Yani kıvamı tam olacak. Gerekirse su da eklenebilir. Yine arzu ederseniz bir yemek kaşığı tereyağını eritip, bir miktar kırmızı pul biber ekleyip pişirelim ve sos olarak çorbanın üzerine gezdirelim. Sıcak olarak servis edelim. İsterseniz kızarmış tavla zarı ekmekler yani nam-ı diğer kruton ekmeklerle de çorbanıza hava katabilirsiniz. Adını Amerikalı’ların Cadı Bayramı olan Hollowen’dan aldım. Çünkü tıpkı bayramın simgesi gibi çorbanın ana malzemesi de balkabağı. Aslında biz Türk mutfağımızda balkabağını hep tatlı olarak pişiririz. Ama Karadeniz’de tuzlu yemekleri de çok yapılır. Lafı uzatmayalım, işte size çok lezzetli bir balkabağı çorbası. Adını Amerikalı’ların Cadı Bayramı olan Hollowen’dan aldım. Çünkü tıpkı bayramın simgesi gibi çorbanın ana malzemesi de balkabağı. Aslında biz Türk mutfağımızda balkabağını hep tatlı olarak pişiririz. Ama Karadeniz’de tuzlu yemekleri de çok yapılır. Lafı uzatmayalım, işte size çok lezzetli bir balkabağı çorbası. Gönderen : Murat Pekince |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |