Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Kuzu kolu, 10 bardak su ile tuzu ilave ederek, bir taşım kaynattıktan sonra 1.5 saat süreyle kısık ateşte pişirin. Ayrı bir tencerede unu tereyağı ile pembeleştirip, salçasını da ilave edin, bir iki dakika çevirip, bir kenara alalım. Haşladığımız kuzu kolun suyunu süzekten geçirip, kavurduğumuz unlu sosun üzerine yavaş yavaş tel ile çırparak topak topak olmayacak şekilde yedirelim. Kuzu etlerini küp şeklinde doğrayıp karışıma ilave edin. Kuru acı biberleri içine atın, harlı ateşte 2 dakika süreyle kaynattıktan sonra 45 dakika olabildiğince kısık ateşte pişirin. Arzu edilirse biberler atılırken 1 çorba kaşığı pirinç de eklenebilir. Kuzu kol yerine 4 adet tavuk budu da kullanılabilir. Gönderen : Alev Elmacı |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |