Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Kuzu Etli Acılı Çorba

Kuzu Etli Acılı Çorba Tarifi

MALZEMELER
1/2 kg. kuzu kol
2 litre su (10 su bardağı su)
4 tane acı kuru kırmızı sivri biber
2 çorba kaşığı tepeleme un
2 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tepeleme domates sal?sı
1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı



YAPILIŞI
Kuzu kolu, 10 bardak su ile tuzu ilave ederek, bir taşım kaynattıktan sonra 1.5 saat süreyle kısık ateşte pişirin.

Ayrı bir tencerede unu tereyağı ile pembeleştirip, salçasını da ilave edin, bir iki dakika çevirip, bir kenara alalım.

Haşladığımız kuzu kolun suyunu süzekten geçirip, kavurduğumuz unlu sosun üzerine yavaş yavaş tel ile çırparak topak topak olmayacak şekilde yedirelim.

Kuzu etlerini küp şeklinde doğrayıp karışıma ilave edin. Kuru acı biberleri içine atın, harlı ateşte 2 dakika süreyle kaynattıktan sonra 45 dakika olabildiğince kısık ateşte pişirin.

Arzu edilirse biberler atılırken 1 çorba kaşığı pirinç de eklenebilir. Kuzu kol yerine 4 adet tavuk budu da kullanılabilir.

Gönderen : Alev Elmacı |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.