Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Nohutlu Börek Çorbası Tarifi

MALZEMELER
100 gr. kıyma
600 gr. kuşbaşı et
1 kg. süzme yoğurt
500 gr. un
250 gr. nohut
125 gr. sıvı yağ (zeytinyağı iyi olur)
1 adet yumurtanın akı
Tuz,karabiber,nane
Yeteri kadar su


YAPILIŞI
Kıyma önce 2 yemek kaşığı yağ ile tavada kavrulur. Soğanlar ince ince doğranarak tavanın içine eklenir, kavrulunca ocaktan indirilir ve soğumaya bırakılır.

Bir kap içine un, soğumuş olan kıyma, karabiber,tuz ve bir bardak su konarak sert bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur.
Elde edilen hamur üzeri ıslak bir bez örtülerek 10-15 dk. dinlendirilir .

Dinlendirilmiş hamur 8 parçaya ayrılarak bezeler yapılır. Bezeler elle 1-2 cm. kalınlığında açılır ve bıçakla tavla zarı büyüklüğünde küçük küpler halinde doğranır. Doğranamış böreklerin üzerine un serpi lerek 6 saat dinlenmeye bırakılır.

Diğer tarafta kuşbaşı etler bir tencerede 2 yemek kaşığı yağ ile kavrularak akşamdan ıslatılan nohut ve 1,5 litre kadar su eklenerek kısık ateşte kaynamaya bırakılır.

Ayrı bir tencerede yoğurt, yumurta akı ve bir bardak su ile iyice çırpılır. Daha sonra ocağa konarak kaynayıncaya kadar karıştırılır. Pişmiş et ile nohut azar azar ilave edilir.

Hemen arkasından 6 saat dinlenmiş olan böreklerin unu elenerek (unsuz olarak) kaynamakta olan yemeğin üzerine boşaltılır.

Yemek ocakta 1 taşım daha kaynatılır ve kızdırılmış yağ ve nane ile yapılan sos yemeğin üzerine dökülüp servis yapılır.

Gönderen : Mürşide Bostancı |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.