Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Patatesleri soyduktan sonra küp şeklinde kesin. Patatesi yıkayıp süzün ve bir tencerede yedi su bardağı (1.5 lt) suyla ocağa koyun. Patatesler yumuşayana kadar 15 dakika civarında haşlayın. Unla yumurtayı iki su bardağı yoğurtla karıştırırak ezin. Pişmek üzere olan pateteslerin bulunduğu tencereye hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş katın ve beş dakika kaynatın. Terbiyeyi kaynayan çorbaya katarken mutlaka devamlı karıştırarak topaklaşmasını önlemelisiniz. Salçayla tereyağını ocakta ısıtın ve bir fincan su ilave ederek çorbaya ekleyin. Diğer yandan sarmısağı soyup incecik ezin ve çorbaya katın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Gönderen : Celile Yaman |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |