Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Pazı Çorbası Tarifi

MALZEMELER
3 çorba kaşığı zeytinyağı
½ kg. pazının sapı
¼ su bardağı yeşil mercimek
¼ su bardağı kırmızı mercimek
4 su bardağı su
1 rendelenmiş havuç
1 rendelenmiş patates
3-4 diş doğranmış sarımsak
1 limonun suyu
nane, kimyon, deniz tuzu
tarif 4-6 kişiliktir.


YAPILIŞI
Yeşil mercimeği 2 saat suda bekletip, süzün. Bir tencereye ince doğranmış pazı sapları, yeşil ve kırmızı mercimek, havuç ve patates rendelerini koyun. Üzerine su ilave edip bütün malzemeler yumuşayana kadar pişirin.İçine limon suyu, tuz ilave edip 10 dakika daha kaynatın. Yağı bir tavada ısıtın, içine sarımsak, nane ve kimyonu koyup biraz kızdırın ve çorbanın üzerine gezdirin.

Gönderen : Zerrin Bostancı |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.