Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Peynirli Mısır Çorbası Tarifi

MALZEMELER
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet doğranmış soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
4 su bardağı tavuk suyu
2 adet orta boy patates (soyulmuş ve küçük küçükdoğranmış)
1 su bardağı haşlanmış ve püre haline getirilmiş mısır
2 su bardağı haşlanmış mısır
1/4 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
Tuz, karabiber


YAPILIŞI
Tencerede yağı ısıtın. Soğanı ekleyip harlı ateştte rengi değişene kadar yaklaşık üç dakika pişirin. Dövülmüş sarımsak ve kimyonu ekleyip karıştırarak bir dakika daha pişirin. Tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Patatesi ekleyip ateşi kısın. Kapağını kapatmadan 10 dakika pişirin.

Püre haline getirdiğiniz mısırı haşlanmış ve diğer mısır tanelerini, maydanozu ekleyin. Kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra 10 dakika harlı ateşte pişirin. Peyniri, tuz, karabiber ekleyin.
Peynir eriyinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Sıcak servis edin. Afiyet Olsun.

Gönderen : Pelin Berk |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.