Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Pırasaların dış yapraklarını ayırıp yıkayın, 2-3 santim genişliğinde doğrayın. Havuçları temizleyip iri doğrayın. Patatesi de doğrayın. Kırmızı mercimeği ayıklayıp birkaç kez yıkayın ve iyice süzün Soğanı kıyın ve sıvı yağ ile birlikte tencereye koyun Hazırladığınız pırasa, havuç, patates ve mercimeği bir tencereye alın soğanlarla birlikte kavurun. Üzerlerine 5 bardak su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar malzemeleri haşlayın. Ateşten alıp blenderle ezin· 3 bardak et suyu ekleyip kısık ateşte fokurdatın. Terbiye için, Un, süt, tuz ve karabiberi karıştırın Yumurtayı ekleyip çırpın Çorbaya karıştırarak ilave edip bir taşım kaynatın Afiyet olsun Gönderen : Figen Alabaş |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |