Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Pırasa Çorbası Tarifi

MALZEMELER
Malzemeler
3 adet pırasa
2 havuç
1 patates
1 soğan
2 çorba kaşığı kırmızı mercimek
5 su bardağı su
2 su bardağı et suyu

Terbiyesi için
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 yumurta
Yarım çay kaşığı karabiber, tuz


YAPILIŞI
Pırasaların dış yapraklarını ayırıp yıkayın, 2-3 santim genişliğinde doğrayın.

Havuçları temizleyip iri doğrayın. Patatesi de doğrayın. Kırmızı mercimeği ayıklayıp birkaç kez yıkayın ve iyice süzün Soğanı kıyın ve sıvı yağ ile birlikte tencereye koyun

Hazırladığınız pırasa, havuç, patates ve mercimeği bir tencereye alın soğanlarla birlikte kavurun. Üzerlerine 5 bardak su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar malzemeleri haşlayın. Ateşten alıp blenderle ezin· 3 bardak et suyu ekleyip kısık ateşte fokurdatın.

Terbiye için,
Un, süt, tuz ve karabiberi karıştırın
Yumurtayı ekleyip çırpın Çorbaya karıştırarak ilave edip bir taşım kaynatın

Afiyet olsun

Gönderen : Figen Alabaş |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.