Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Pirinçli Balık Çorbası Tarifi

MALZEMELER
1 adet palamut
1 çay bardağı pirinç
1 adet havuç
1 adet limon suyu
4 su bardağı su
Maydanoz
Tuz


YAPILIŞI
Tencereye 4 su bardağı su konur, kaynayınca ince doğranmış havuç az tuz ve yıkanmış bütün palamut eklenir. Balık yumuşayana kadar haşlanır.

Bu arada başka bir tencerede pirinç, 1,5 su bardağı suyla kısık ateşte haşlanır. Pişen balık sudan alınır, kılçıklarından ayrılır, parçalara bölünür. Tekrar havuçlu suya atılır. Üzerine haşlanmış pirinç, tuz, limon suyu katılır. Bir taşım pişirilir.

Servis kasesine koyduktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.

Gönderen : Tuba akıncı |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.