Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Pirinçli Kabak Çorbası Tarifi

MALZEMELER
4 adet kabak
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
8 su bardağı su
1 adet et bulyon
1 tatlı kaşığı tuz
8-10 dal dereotu


YAPILIŞI
Soğan ince ince kıyın. Kabakları kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın.
Pirinç ılık, tuzlu suda ıslayın.

Tencereye yağı koyun, yağ eriyip kızınca soğanı atıp pembeleşene kadar pişirin. Üzerine doğranmış kabağı ekleyin. Kabaklar yumuşayınca suyu süzülmüş pirinci katın, birkaç kez çevridikten sonra üzerine sıcak su ilave edin.

Pirinçler şişince tuz ve bulyon ekleyin. İnce kıyılmış dereotu serpip, karıştırın.

Çok bekletmeden, sıcak olarak servis edin.

Gönderen : Tuba Köse |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.