Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Safranlı Tavuk Çorbası Tarifi

MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı safran
7-8 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çay bardağı pirinç

Terbiyesi için;
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı limon suyu


YAPILIŞI
Öncelikle, tavuk göğsünü ya da derisi soyulmuş tavuk butlarını keskin bir bıçakla, ufak kuşbaşı et formunda yani küp küp doğrayın.

Sonra, orta boy bir tencereye zeytinyağını koyup, orta ısılı ateşin üzerine oturtun.

İçine ince doğranmış soğanları ve doğranmış tavuk etlerini ilave edin.

Sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun.
Mısır püskülü şeklindeki kırmızı safranı ya da toz safranı da ekleyip karıştırmaya devam ederek, 5 dakika daha kavurun.

Daha sonra, sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyerek çorbayı kaynamaya bırakın.

Bu arada pirinci sıcak suyla iyice yıkayıp süzün ve kaynamakta olan çorbanın içine ekleyerek, karıştırın.

Diğer taraftan, terbiye için ufak bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın.

Çorbayı ateşten almadan 5 dakika önce terbiyeyi yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin.

Terbiyeyle en az 5 dakika pişen ve yumurta kokusu giden çorbayı sıcak olarak servise sunun.

İsterseniz ince kıyılmış dereotu yada maydanozla da süsleyebilirsiniz.

Gönderen : Kemal Aslan |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.