Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Öncelikle, tavuk göğsünü ya da derisi soyulmuş tavuk butlarını keskin bir bıçakla, ufak kuşbaşı et formunda yani küp küp doğrayın. Sonra, orta boy bir tencereye zeytinyağını koyup, orta ısılı ateşin üzerine oturtun. İçine ince doğranmış soğanları ve doğranmış tavuk etlerini ilave edin. Sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Mısır püskülü şeklindeki kırmızı safranı ya da toz safranı da ekleyip karıştırmaya devam ederek, 5 dakika daha kavurun. Daha sonra, sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyerek çorbayı kaynamaya bırakın. Bu arada pirinci sıcak suyla iyice yıkayıp süzün ve kaynamakta olan çorbanın içine ekleyerek, karıştırın. Diğer taraftan, terbiye için ufak bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. Çorbayı ateşten almadan 5 dakika önce terbiyeyi yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin. Terbiyeyle en az 5 dakika pişen ve yumurta kokusu giden çorbayı sıcak olarak servise sunun. İsterseniz ince kıyılmış dereotu yada maydanozla da süsleyebilirsiniz. Gönderen : Kemal Aslan |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |