Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Mercimekleri ayıklayıp, yıkayarak tencereye alın. Soğanı ince ince doğrayın. İçine küçük küçük doğranmış patatesi ekleyin. Havucu rendeleyip ilave edin. Malzemenin üzerini dört parmak geçecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte ve kapaklı olarak sebzeler ve mercimekler yumuşayıncaya dek pişirin ve soğumaya bırakın. Blender yardımıyla sebzelerin ve mercimeklerin pürüzsüz olmasını sağlayın. Tereyağını eritip unu ilave edin. Meyanesi gelince kırmızıbiberi, karabiberi ve naneyi ekleyerek ateşten alın. Tuzunu ayarlayın. Hazırladığınız unlu harcı çorbaya ekleyip ikram edin. Afiyet olsun... Gönderen : Celal Bostancı | celal@bostanci.name.tr
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |