Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Mercimeği ayıkladıktan sonra ılık suda bir gece bekletin. Tencerede zar şeklinde doğranmış soğanları sıvıyağla karıştırın. Soğanlar pembeleşince unu ekleyin, karıştırarak unu sarartın. Üzerine su veya et suyunu ekleyin. Su daha ısınmadan mercimeklerini katın. Orta ateşte mercimekler yumuşayıncaya dek pişirin. Şehriyeyi ekleyip, 10-15 dakika daha pişirin. Yavaş yavaş karıştırarak sütü akıtın. 1 taşım kaynatıp, kuru nane serpin. Sıcak sıcak servis yapın. Gönderen : Gamze Bostancı |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |