Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Tarhana Çorbası

Tarhana Çorbası Tarifi

MALZEMELER
1 Çay bardağı toz tarhana
1 Çay kaşığı tuz
1 Tutam kırmızı biber
2 Çay kaşığı margarin
5 Su bardağı ılık su


YAPILIŞI
Toz tarhana bir kasede bir bardak ılık suyla ıslatılıp eritilir. Diğer tarafa bir tencereye 4 bardak ılık suyla silme bir çay kaşığı tuz konur. Orta ateşte kaynamaya bırakılır.

Su kaynamaya başlayınca kase içinde ezip sulandırılmış tarhana, karıştırmaya ara vermeksizin sicim gibi ince bir biçimde akıtılarak tencereye dökülür, karıştıra karıştıra pişirilir.

10 dakika sonra çorbanız hazırdır. Kaselere veya çukur tabaklara boşaltıldıktan sonra içine kırmızıbiber bulunan margarin kızdırılıp çorbanın üstüne dökülerek servis yapılır.

Gönderen : Fulsen Abacı | fb2000@yahoo.com

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.