Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Taze Bezelye Çorbası

Taze Bezelye Çorbası Tarifi

MALZEMELER
1 Su bardağı iç bezelye
3-4 Dal taze soğan
2 Çorba kaşığı margarin
2 Çorba kaşığı un
2 Adet kabak
8-10 Adet taze fasulye
10-12 Su bardağı et suyu
2 Çorba kaşığı pirinç
1 Adet yumurta sarısı
1 Su bardağı süt
Yeterince tuz, karabiber ve kuru nane


YAPILIŞI
Soğanları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Kabakların üzerlerini kazıyıp, yıkadıktan sonra küçük küpler halinde kesin.
Fasulyeleri ayıklayıp küçük parçalara bölün.

Margarini tencerede eritip unu ekleyin ve 1-2 kere karıştırdıktan sonra soğanları ilave edin. Un pembeleşinceye kadar kavurun. Bezelye, doğranmış kabak ve fasulyeyi ekleyin. 2-3 dakika daha kavurup suyunu ilave edin.

Kısık ateşte tüm sebzeler yumuşayana kadar kaynatın. Süzgeçten geçirin ve tekrar ateşe alıp pirinci ekleyin. Pirinç pişene kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın.

Bir kasede yumurtayı çırpıp sütü ilave edin. Sıcak çorbadan azar azar ekleyerek karıştırın. Sütlü yumurta karışımının sıcaklığı çorba ile aynı seviyeye gelince sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin.
Tuz ve karabiberi ilave edip bir taşım kaynatın.

Haşlanmış bezelye taneleri ve kruton ekmekle süsleyip sıcak olarak servis yapmanızı öneririm. Kruton ekmek yapmak için ; bayat ekmek içlerini küp şeklinde kesip yağda kızartabilirsiniz.

Gönderen : Serap mandanlı |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.