Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Soğanları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Kabakların üzerlerini kazıyıp, yıkadıktan sonra küçük küpler halinde kesin. Fasulyeleri ayıklayıp küçük parçalara bölün. Margarini tencerede eritip unu ekleyin ve 1-2 kere karıştırdıktan sonra soğanları ilave edin. Un pembeleşinceye kadar kavurun. Bezelye, doğranmış kabak ve fasulyeyi ekleyin. 2-3 dakika daha kavurup suyunu ilave edin. Kısık ateşte tüm sebzeler yumuşayana kadar kaynatın. Süzgeçten geçirin ve tekrar ateşe alıp pirinci ekleyin. Pirinç pişene kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın. Bir kasede yumurtayı çırpıp sütü ilave edin. Sıcak çorbadan azar azar ekleyerek karıştırın. Sütlü yumurta karışımının sıcaklığı çorba ile aynı seviyeye gelince sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin. Tuz ve karabiberi ilave edip bir taşım kaynatın. Haşlanmış bezelye taneleri ve kruton ekmekle süsleyip sıcak olarak servis yapmanızı öneririm. Kruton ekmek yapmak için ; bayat ekmek içlerini küp şeklinde kesip yağda kızartabilirsiniz. Gönderen : Serap mandanlı |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |