Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Ayıklanmış ve temizlenmiş balığın filetosunu çıkartın. Kafasını yıkayıp saklayın. Terbiyesi için cam, ya da porselen bir kapta, limon, zeytinyağı, tuz, karabiber, çok ince kıyılmış limon kabuğu rendesi ve defne yapraklarını karıştırıp, filetoları bu karışıma yatırın. Soğan, havuç ve kırmızı pancarı ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın. Bir tencerede, zeytinyağı ile, 1 kaşık tereyağını ısıtarak, sebzeleri üzerine ilave edip, yavaşça karıştırın. Sebzelerin yumuşamasını sağlayın. Unu ekleyerek, 1-2 dakika karıştırdıktan sonra üzerine beyaz şarabı dökün. 6-7 bardak su koyup, tuz ve karabiber katarak, balığın başıyla birlikte harlı ateşle 15-20 dakika kaynatın. Karışımı, ince delikli süzgeçten geçirin. Süzülen balık suyunu, birkaç bardak sıcak su ilave ederek 4-5 dakika daha kaynatın. Terbiye olarak hazırladığınız kısmı süzüp daha küçük parçalara böldüğünüz balık parçalarını, yumurta sarıları, süt ve birkaç çorba kaşığı suyla çırpın ve sıcak çorbaya azar dzar yedirin. Üzerine, ince kıyılmış maydanoz serpin ve isterseniz kızarmış ekmekle servis yapın. Gönderen : Çetin Atabay |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |