Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI İşkembeyi temizleyin. Derin bir tencereye bolca su, tuz ve temizlenmiş işkembeyi koyup orta ateşte kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını açık bırakıp bir kepçe yardımı ile üzerindeki köpükleri alın. Köpükler kesilince tencerenin kapağını kapatıp işkembeler pişinceye kadar kaynatın. (Düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz) İşkembeler pişince tencereden alıp, küçük küçük parçalara ayırın. Başka bir tencerede bir çorba kaşığı yağ ile unu yakmadan kavurun. Daha sonra işkembe suyunu yavaş yavaş ilave ederek un ve yağa karıştırın. Bir iki dakika kaynadıktan sonra işkembeleri ilave edin. Çorba tekrar kaynamaya başladığında terbiyesini koyun. Bir dakika daha kaynatıp ateşten alın. Kalan bir çorba kaşığı yağ ile kırmızıbiberi tavada hafifçe yakıp çorbanın üzerinde gezdirin. Sarmısaklı sirke ile servis yapın. TERBİYENİN YAPILIŞI Derin bir kabın içerisinde üç yumurta sarısı ve bir limonun suyunu iyice karıştırın. Daha sonra kaynamakta olan çorbaya ilave edip bir dakika kaynatın. Fazla kaynatırsanız çorbanın terbiyesi kesilir. Gönderen : Murathan Bostancı | murathan at bostanci.name.tr
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |