Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI İşkembeyi yıkadıktan sonra, üzerini geçecek kadar su koyup düdüklü tencereye koyun. Düdük sesinden sonra 35 dakika pişirin. Pişen işkembeyi kendi zevkinize göre doğrayın ve yeniden piştiği suya atıp tuz ilave edin. Diğer tarafta yumurta sarısını, limon suyunu ve unu karıştırıp biraz su ilave edin. Koyu bir kıvam aldıktan sonra yavaş yavaş kaynayan işkembeli suyun içine dökün, karıştırmaya devam edin. Dövülmüş sarmısakları ve sirkeyide ilave edip altını kısın. 5 dakika kısık ateşte pişmeye devam etsin. Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı biberi yakin. Servis yaparken corbanın üzerinde gezdirin. Kendi arzunuza göre sirke ve sarmısak oranını ayarlayabilirsiniz. Gönderen : Murathan Bostancı |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |