Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Abant Kebaplı Makarna Tarifi

MALZEMELER
1 paket Yüksük Makarna,
300 gr yağsız tek parça kuzu eti,
200 gr süzme yoğurt,
100 gr tereyağı,
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber,
1/2 çay kaşığı karabiber


YAPILIŞI
Makarnaları istediğiniz dirilikte haşlayın süzdükten sonra dibine bir iki damla zeytin yağı damlattığınız büyük servis tabağına alın.

Kuzu etini ince uzun şeritler halinde doğrayıp tavada tereyağı ve karabiberle kavurun. Akabinde kavrulan etleri tabaktaki makarnanın üzerine dizin.

Etlerin üzerine süzme yoğurt, yoğurdun üzerine de tereyağında kızarmış toz kırmızıbiberi dökün. Domates ve yeşilbiberle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.

Gönderen : Gamze Bostancı |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.