Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Domatesleri soyun ve çekirdeklerini çıkararak küp şeklinde doğrayın. Soğanları soyun. Maydanozları dal olarak ayıklayın. Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkarın. Sarımsakları ezin. Bu malzemeleri bir blender yardımı ile püre oluncaya kadar kıyın. Fazla suyunu bir tülbent yardımıyla süzün. Ezmeyi oval bir kaba alarak acı biber salçası, domates salçası, sızma tipi zeytinyağı, limon suyu, elma sirkesi, nar ekşisi, kırmızı toz biber ve tuz ile karıştırın. Bir başka tavada sotelik eti 1-2 damla su ve yağ ile kavurun. Ocaktan indirmeye yakın üzerine yarım çay bardağı su içinde eritilmiş, domates-biber salçasını katın. Makarnayı paket üzerindeki pişirme süresinden 1-2 dakika daha fazla pişirin. Süzdükten sonra mısır özü yağında çevirin. Ezmeyi tabaklara pay edip üzerine makarnayı boşaltın. Makarnaların üzerine ise kavurmayı pay edin. Afiyet Olsun Gönderen : Murathan Bostancı |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |