Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Ançüezli Makarna Tarifi

MALZEMELER
600 gram makarna,
1 bardak zeytinyağı,
8 adet ançüez filetosu,
1 dolmalık kırmızı biber,
1 çorba kaşığı kıyılmış fesleğen yaprağı,
1 dolmalık yeşil biber,
yeteri kadar tuz.


YAPILIŞI
Kırmızı ve yeşil dolmalık biberleri uzunlamasına ortadan ikiye bölüp çekirdekleriyle çekirdek yataklarını çıkarıp atın. İyice yıkayıp ızgarada iyice pişirin.

Pişen biberleri doğrama tahtasına koyup önce şerit gibi sonra da yanlamasına doğrayıp bir kenara koyun.

Ançüez filetolarını havanda iyice ezdikten sonra biberlerle, fesleğeni yeteri kadar tuz ve zeytinyağıyle iyice karıştırıp oldukça koyu bir salça durumuna getirin.

Diğer yanda makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp hazırlayın. Makarnayı servis tabağına boşaltınca salçasını döküp birkaç defa harmanlayın.

Afiyet Olsun.

Gönderen : Mehmet Bereket |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.