Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI İç baklaları yıkayıp 20 dakika kaynar tuzlu suda haşlayın.Dolmalık biberi soyun, ikiye bölüp ince ince kıyın. Soğanı soyup küb şeklinde doğrayın, sarmısağı ezin. Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Tereyağı ve zeytinyağı büyük bir tavada ısıtın. Soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun. Sebze suyunu katıp yarı yarıya suyunu çekene kadar pişirin. Baklaları, dolmalık biberi, kremşanti ve acı kırmızı biberi ilave edin. Kırmızı biber ve safran ile tatlandırın. Taze soğanın yeşil uçlarını yıkayıp incecik kıyın. En son makarnayı ve taze soğanı ilave edip üzerine kaşar peyniri serpin. Hemen servis yapın. Gönderen : Naciye Özbağcı |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |