Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Spaghettiyi bol suda haşlayıp süzün. Bir tencereye 1 lt suyu, 100gr bamyayı, yarım limonun suyunu ve 2 yemek kaşığı sirkeyi koyun. bamyaları haşlayıp suyunu süzün ve iplerinden ayırın. Bir tencerede soğan, biber ve havuçları 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Domatesleri ve salçayı ekleyip domatesler ölene kadar kavurun. Tencereye 1 litre suyu ve1 limonun suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Su kaynarken diğer yandan kıyma tuz ve karabiber ile fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Köfteleri kaynayan suya atıp bir taşım kaynatın. Kaynayınca bamyaları ekleyin. bamyalar yumuşayana kadar pişirip (yaklaşık 20 dakika) 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Spaghetti yi servis tabaklarına bölüp üzerlerine pişirdiğiniz sosu pay edin. Gönderen : Sevim Yazgan |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |