Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Kalın dipli bir tencereye domatesler, soğan ve sütü koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca Yüksük Makarna`yı, acı sivribiber parçaları, sarımsak, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip, iyice karıştırın. Sonra tencerenin kapağını kapatıp, ateşi biraz kısın ve karışımı orta ateşte ara sıra karıştırarak 2 dakika pişirin. Tencereye makarnaların üstünü örtecek kadar su ekleyin ve tencerenin kapağını sık sık açıp, karıştırarak, karışımı makarnalar yumuşayıncaya ve sosu pelte kıvamı alıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp, biberli Yüksük Makarna`yı bir fırın kabına aktarın. Üstüne çedar peyniri parçalarını serpiştirip, kabı fırın ızgarasının altına vererek, peynirler eriyinceye kadar pişirin. Gönderen : Orhan Somuncu |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |