Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Biberli Yüksük Makarna Tarifi

MALZEMELER
250 gr. Yüksük Makarna,
750 gr. domates (rendelenmiş),
1 soğan,
1 su bardağı süt,
1 iri acı sivri biber,
1 diş sarımsak,
yarım tatlı kaşığı kimyon,
yarım tatlı kaşığı tuz,
bir tutam karabiber,
60 gr. rendelenmiş çedar peyniri,


YAPILIŞI
Kalın dipli bir tencereye domatesler, soğan ve sütü koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca Yüksük Makarna`yı, acı sivribiber parçaları, sarımsak, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip, iyice karıştırın. Sonra tencerenin kapağını kapatıp, ateşi biraz kısın ve karışımı orta ateşte ara sıra karıştırarak 2 dakika pişirin.

Tencereye makarnaların üstünü örtecek kadar su ekleyin ve tencerenin kapağını sık sık açıp, karıştırarak, karışımı makarnalar yumuşayıncaya ve sosu pelte kıvamı alıncaya kadar pişirin.

Tencereyi ateşten alıp, biberli Yüksük Makarna`yı bir fırın kabına aktarın. Üstüne çedar peyniri parçalarını serpiştirip, kabı fırın ızgarasının altına vererek, peynirler eriyinceye kadar pişirin.

Gönderen : Orhan Somuncu |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.