Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın. Tavuk ciğerini ortadan ikiye kesin. (Tavuk ciğeri bulamazsanız. ½ ad. Dana ciğeri kullanabilirsiniz.) Mantarların saplarını çıkarıp, kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Taze soğanları ayıklayıp, kıyın. Derin bir tencereye bol su koyup, kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine tuzu, makarnayı ve zeytinyağını ilave edip, makarnaları 8 dak. haşlayın. Haşlanan makarnaların suyunu süzüp, soğuk sudan geçirmeden Sıvı Sana ile yağlayın. Yağlanmış makarnayı sıcakta tutun. Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjouru kızdırın, içine ortadan ikiye kesilmiş tavuk ciğerlerini ilave edip, kavurun. Ciğerler kızarınca içine piyazlık kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pemebeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra içine kekiği, kıyılmış mantarları ilave edip, mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin. En son olarak küp küp doğranmış domatesleri , kıyılmış taze soğanları, tuz-karabiber, ilave edip, bir taşım orta ateşte pişirin. Sıvı Sana ile yağlanmış makarnayı , servis tabağına alıp, üzerine tavuk ciğerli sosu döküp, sıcak oarak servis edin. Gönderen : Gamze Bostancı |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |