Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Mantarların saplarını çıkarın, (shitake mantarı yerine kestane mantarı da kullanabilirsiniz) kafalarını ince dilimleyin. Soğan soyun, yarıya bölün ve ince ince dilimleyin. Biberlerle pazıyı yıkayıp temizledikten sonra şerit şerit doğrayın. Susamı yağsız bir tavada esmerleşinceye kadar kavurun. Sarmısağı ince kıyın. Zencefili soyun, ince rendeleyin. Maydonozu ince kıyıp hepsini pulbiber ve soya sosu ile karıştırın. Spagettiyi paket talimatlarına göre tuzlu kaynar suda haşlayın. Yağı büyük bir yapışmayan tavada veya wok'ta kızdırın. Biberlerle soğanı 3 dakika kavurun. Mantarları ilave edip 2 dakika daha kavurun. Pazıyı da katıp 2 dakika kavurun ve tuz-biber serpin. Makarnayı süzün. Sıcakken sebzelere ilave edin. Baharatlı sosu ve maş fasulye filizini (veya soya filizini) de ilave edip hepsini 1-2 dakika kavurun. Gerekiyorsa tuzlayıp biberleyin. Üzerine susamları serpiştirip servis yapın. Gönderen : Naciye Yeşil | naciyeyesil@mynet.com
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |