Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI İki defa çekilmiş kıymaya rendeden geçirdiğiniz bir soğanı, incecik doğradığınız maydanozu, tuz ve karabiberi ekledikten sonra iyice yoğurun. Bu karışımdan alacağınız nohut büyüklüğündeki parçalar ile makarnaları tek tek doldurun. Diğer tarafta bir baş soğanı incecik kıyın ve tereyağıyla pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ilave ettikten sonra bir litre (beş su bardağı) su eklenip kaynatın. Tuzu ve karabiberi katın. Yoğurdu ezilmiş sarımsak ve tuz ekledikten sonra iyice ezin. Salçalı su kaynamaya başlayınca doldurmuş olduğunuz makarnaları içine atın ve 10 dakika, makarnalar yumuşayana kadar kaynatın. Kapağını kapatarak beş dakika dinlendirin. Çorba tabaklarında, makarna suyuyla beraber ve yanında sarmısaklı yoğurtla birlikte servis edin. Gönderen : Pelin Berk | pberk@yahoo.com
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |