Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Önce makarnayı istediğiniz gibi haşlayın. Makarna suyundan 2 bardak ayırın. Makarnayı süzüp bir kenarda bekletin. Bekleyen makarnaların birbirine yapışmaması için 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirin. Orta boy bir tencereye kıymayı ve zeytinyağını koyup, orta ateşte 4-5 dakika kavurun. Salçayı, rendelenmiş kuru soğanı, rendelenmiş havucu ve yine rendelenmiş kerevizi ekleyerek 4-5 dakika daha kavurarak pişirin. Tavla küp şeklinde doğranmış biberleri de ilave edip, 2 su bardağı ayırdığınız makarna suyunda tencereye aktarıp,karıştırın. Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Tuz ve karabiberle beraber elma sirkesinide katın. 2-3 dakika daha pişirdikten sonra kıymalı sosu ocaktan alın. Son olarak da içine ince kıyılmış maydanozu ekleyip, haşlanmış makarnayla iyice harmanlayın. Sıcak olarak servise sunun. Gönderen : Ceyhun Önen |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |