Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Enginarlı Farfalle

Enginarlı Farfalle Tarifi

MALZEMELER
1 paket farfalle makarna
5 enginar (temizlenmiş
4 taze soğan (beyaz kısımları)
4 dilim dana jambon
1 diş sarımsak
½ limon suyu
50 gr.çiğ krema
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, toz beyaz biber


YAPILIŞI
Orta boy bir tavada zeytinyağının yarısını kızdırın. Sarımsağı döğün ve kısık ateşte bu yağ ile kavurun. Enginarları rendeleyin. Soğan ve daha jambonunu ince ince doğrayın.

Hepsini karıştırın ve tavadaki yağda 2-3 dakika pişirin. Tuz ve biberi kontrol edin. İyice karıştırın ve kalan zeytinyağı ile limon suyunu ekleyin.

Diğer yandan, makarna paketinde tarif edildiği şekilde pişirdiğiniz makarnayı süzün ve kaynayan sosla karıştırın. Üzerine kremayı döküp 2-3 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Gönderen : Aslı Pişirmez |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.