Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Sebzeleri kibrit çöpü büyüklüğünde ve inceliğinde şerit şeklinde dilimleyin. Bir taraftan orta boy bir tencereye 5 su bardağı sıcak su koyup, 1 çay kaşığı tuz katın. Su kaynamaya başlar başlamaz, havuçları atıp, 3-4 dakika sonra ocağın altını kapatın. Dirice haşlanan sebzeleri süzdürüp, bir kenarda bekletin. Öte yandan orta boy bir tavaya zeytinyağını koyup, kızdırın. Şerit şeklindeki etleri kızgın yağa atıp, 3-4 dakika karıştırarak orta ateşte kavurun. Artık et suyunu verip kızarmaya başladığında 1 bardak sıcak et ya da tavuk suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Ateşi kısıp etleri 10 dakika kadar pişirin. Bu arada makarnayı haşlamak üzere büyük bir tencereye 12-15 bardak su koyun. İçine bir tatlı kaşığı tuz atıp, kaynatın. Kaynamaya başlayınca spagettileri bütün olarak tencereye aktarın. Ara sıra birbirine yapışmaması için karıştırarak 10-12 dakika haşlayın. Sos için pişirdiğiniz sebzeleri tavaya aktarın. Üzerine soya sosunu gezdirip, karıştırarak 3-4 dakika daha pişirip, ocaktan alın. Haşlanan makarnaları süzdürüp, tenceresine geri boşaltın. Üzerine etli sebzeli harcı aktarıp, peyniri ekleyin. hafifçe karıştırıp, sıcak olarak servis yapın. Gönderen : Pelin Berk |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |