Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Etli Sebzeli Makarna

Etli Sebzeli Makarna Tarifi

MALZEMELER
140 gr. kısa kesme makarna (pişmemiş)
1 çay kaşığı ayçiçek yağı
450 gr kuşbaşı doğranmış yağsız dana eti
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı isot (black pepper)
2 fincan doğranmış kereviz sapı
yarım çay kaşığı kuru biberiye
1 fincan doğranmış taze ıspanak
1 fincan doğranmış kuru soğan
1 fincan doğranmış havuç
2 adet orta büyüklükte küp doğranmış patates


YAPILIŞI
Büyük az derin bir tavada, dana etini pembesi gidene kadar 4-5 dakika kavurun. Kavrulmakta olan ete karabiber ve kırmızı biberi ilave edip biraz daha çevirin.

Pişmekte olan baharatlı ete soğan ve kereviz sapını ilave ederek pişirmeye devam edin. Akabinde biberiye ve tuzu ekleyin.

Pişmekte olan malzemeye ıspanak havuç ve patetesi ilave edip kavurmaya devam edin. Çok vakit kaybetmeden kesme pişmemiş makarnayı ilave edip bir süre hahih kavurun.

sonra karışımın üstünü 1 parmak kadar geçecek şekilde kaynar su ilave edin ve kısık ateşte 10 dakika pişirin.

Gönderen : Murathan Bostancı | murathan@bostanci.name.tr

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.