Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Fasülyeli Makarna Tarifi

MALZEMELER
3 adet soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tatlı kırmızı biber
2 kutu doğranmış domates konservesi
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
250 gram taze fasulye
750 gram bakla
1 baş sarmısak
250 gram şerit makarna
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
karabiber


YAPILIŞI
Soğanları soyun, kıyın. 3 yemek kaşığı kızgın yağda 5 dk kavurun. defne yaprağı, domates salçası ve kırmızı biberi katıp karıştırın. domatesleri soğanlara katın. Tuz, şeker ve acı biber ilave edip ağzı açık olarak 30 dk pişirin.

Tazu fasulyeleri ayıklayın, küçük parçalar halinde kesin. Baklaların kabuklarını ve iç zarlarını ayıklayın. Sarmısağı soyup kalan yağda pembeleştirin. Fasuşye ve baklaları katın, tuz koyup 1 çay bardağı su ilave edin. Ağzı kapalı olarak 20 dk pişirin.

Makarnaları haşlayın, süzün. Peynir ve domatesli sosla karıştırıp ısıtılmış tabağa alın, üzerlerine fasulye ve baklaları koyup servis yapın.

Gönderen : Zehra Ayan |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.