Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Erişteyi kaynar tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün. Bir tavada yağı eritip unu kavurun. İçine tuz katıp sütü yavaş yavaş yedirerek ilave edin. 5 dakika kaynatıp eriştenin üzerine dökün. Lor peynirini ezerek erişteye ilave edin. Bir fırın kabına soslu erişteyi döküp önceden 180ø ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Daha sonra fırın ızgarasını açın ve 15 dakika üstünün kızarmasını sağlayın. Dereotunu kıyın. Kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın. Gönderen : Fulay Nurdoğan |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |