Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Kıymayı galeta unu, 1 adet yumurta, badem, tuz ve kırmızı pul biberle birlikte yoğurun. 20 adet köfte yapıp fırın tepsisine dizin. 200ø fırında 15 dakika pişirin. Makarnaları tuzlu suda 12 dakika haşlayın. Süzdürüp soğuk suya tutun. Kabakları temizleyip soymadan dilimleyin. Soğan ve sarmısağı soyun. Soğanları küb şeklinde doğrayın. Yağı kızdırın, soğan ve kabakları kavurun. Sarmısağı sıkıp ilave edin. Hepsini 5 dakika pişirin. Kekik, tuz, karabiber ile tatlandırıp makarnaları ilave edin. Peyniri rendeleyip, 4 adet yumurtayı ve sütü iyice karıştırın. Tuz ve kırmızı biber ile tatlandırın. Köfteleri makarna ile karıştırın. Yağlanmış fırın kabına alın. Yumurtalı sütü üstüne dökün. Önceden 200ø ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Gönderen : Tevfik Kartallı |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |