Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Fırında Mantı Makarna

Fırında Mantı Makarna Tarifi

MALZEMELER
250 gram kıyma
25 gram galeta unu
5 adet yumurta
25 gram kıyılmış badem
300 gram mantı makarna
100 gram soğan
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
200 gram taze kaşar
300 ml. süt
kekik, kırmızı pul biber, tuz, karabiber


YAPILIŞI
Kıymayı galeta unu, 1 adet yumurta, badem, tuz ve kırmızı pul biberle birlikte yoğurun. 20 adet köfte yapıp fırın tepsisine dizin. 200ø fırında 15 dakika pişirin.

Makarnaları tuzlu suda 12 dakika haşlayın. Süzdürüp soğuk suya tutun. Kabakları temizleyip soymadan dilimleyin. Soğan ve sarmısağı soyun. Soğanları küb şeklinde doğrayın.

Yağı kızdırın, soğan ve kabakları kavurun. Sarmısağı sıkıp ilave edin. Hepsini 5 dakika pişirin. Kekik, tuz, karabiber ile tatlandırıp makarnaları ilave edin.

Peyniri rendeleyip, 4 adet yumurtayı ve sütü iyice karıştırın. Tuz ve kırmızı biber ile tatlandırın. Köfteleri makarna ile karıştırın. Yağlanmış fırın kabına alın. Yumurtalı sütü üstüne dökün. Önceden 200ø ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Gönderen : Tevfik Kartallı |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.