Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Pırasaları temizleyip fırın kalıbının uzunluğunda kesin. Tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün. Yumurta, sıvıyağ ve sütü çukur kaba alıp mikserle çırpın. Beyaz peyniri ufalayıp sütlü karışıma ekleyin. 1 kaşık kaşar peyniri, bir tutam tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Teflon tavada suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin. Bir tutam tuz ve karabiber ekleyin. Makarnayı tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün. Mantarları ilave edip harmanlayın. Dikdörtgen cam kalıbı yağlayıp makarnanın yarısını kalıba düzgünce yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sostan gezdirin. Pırasaları uzunlamasına kalıba dizip tekrar sos gezdirin. Kalan makarna ile üzerini kaplayıp kalan sosu gezdirin ve 1 kaşık kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın. Gönderen : Selin Ortaklı |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |