Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Hindi Fümeli Burgu Makarna Tarifi

MALZEMELER
450 gr. burgu makarna
200 gr. domates püresi
100 gr. füme hindi göğüs
50 gr. light kaşar peynir
20 ml. zeytinyağı
3 adet taze sarımsak
1 adet soğan
20 ml. kırmızı şarap
taze kekik, tuz, karabiber


YAPILIŞI
Makarnaları tuzlu suda haşlayıp süzün. Hindi göğüsleri küp kesin. Peyniri rendeleyin.

Soğanı soyup küp kesin. Sarmısağı doğrayın. Zeytinyağını tencereye koyun. Soğan ve sarmısağı ekleyip orta ateşte renkleri dönene kadar çevirin.

Domates püresini tencereye ekleyin. Birkaç dakika kaynatıp kekik, şarap, karabiber ve tuzu ekleyin. Kısık ateşete kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin.

Makarnayı servis tabağına alın. Üstüne domatesli sos, peynir rende ve taze çekilmiş karabiber ile servis yapın.

Gönderen : Erkan Fedar |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.