Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Hindistancevizli erişte Tarifi

MALZEMELER
400 g erişte
tuz
1 küçük soğan,
2 çorba kasığı sıvı yağ,
1 kaşık Sambal Oelek (çok acılı bir sos),
250 ml hindistancevizi kreması,
150 gram krema,
1 - 2 tatlı kasığı limon suyu,
karabiber,
taze kişniş ya da maydanoz


YAPILIŞI
Erişteleri bol tuzlu suda haşlayın. Soğanı soyarak kıyın ve kızgın yağda pembeleştirin. Sambal Oelek karıştırın. Hindistancevizi kremasını ve kremayı karıştırın, limon suyu, tuz ve biber koyun.

Eriştelerin suyunu dökün, sosu karıştırın.
Sıcak servis edin.

Gönderen : Murat Gür |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.