Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Nohut ceviz makinesinden geçirilir veya havanda dövülür. Porselen bir kaseye alınıp tahin, dövülmüş sarımsak, kırmızıbiber, tuz konur. Azar azar zeytinyağı ve limon suyu ilave edilir. Derin bir tavada kavurma çözdürülür, üzerine sıcak suda eritilmiş salçalar ilave edilir, pişerken karabiber ve kimyonda eklenir. Makarna diri kalacak şekilde tuzlu suda haşlanır. sudan geçirilen makarna zeytin yağında kavrulurcasına çevirilir. Akabinde kavurma ilave edilir. Makarna ve kavurma iyice karıştırılarak pişirilmeye devam edilir. Makarna tabaklara pay edilirken yanına humus ilave edilir. Gönderen : Murathan Bostancı |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |