Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Humuslu Makarna Kavurması

Humuslu Makarna Kavurması Tarifi

MALZEMELER
1 paket Boncuk Makarna
2 yemek kaşığı zeytin yağı
200 gr az yağlı hazır kavurma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 çaybardağı sıcak su
½ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı kimyon

Humus Sosu için;
1 ½ bardak nohut(haşlanmış kabuksuz)
½ bardak tahin
½ bardak zeytinyağı
3 çay kaşığı kırmızı biber
4-5 diş sarımsak
3 adet limon
Tuz


YAPILIŞI
Nohut ceviz makinesinden geçirilir veya havanda dövülür. Porselen bir kaseye alınıp tahin, dövülmüş sarımsak, kırmızıbiber, tuz konur. Azar azar zeytinyağı ve limon suyu ilave edilir.

Derin bir tavada kavurma çözdürülür, üzerine sıcak suda eritilmiş salçalar ilave edilir, pişerken karabiber ve kimyonda eklenir.

Makarna diri kalacak şekilde tuzlu suda haşlanır. sudan geçirilen makarna zeytin yağında kavrulurcasına çevirilir. Akabinde kavurma ilave edilir. Makarna ve kavurma iyice karıştırılarak pişirilmeye devam edilir.

Makarna tabaklara pay edilirken yanına humus ilave edilir.

Gönderen : Murathan Bostancı |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.