Makarna Şişmanlatmaz
Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım?
Makarna Hakkında
Makarnanın Besin Değeri
Makarna Tarifleri
SOS Tarifleri
Yanında Ne İçmeli?
Yanında Çorba Tarifleri
Makarna Nasıl Pişirilir?
Makarna Üreticileri
Makarna Çeşitleri
Makarna Diyeti
Baharat Çeşitleri
Pratik Ölçüler
Tarif Ekle
İletişim

MAKARNA
Makarna Şişmanlatmaz!
ŞİŞMANLATMAZ!

Ispanaklı Sorçetti Makarna Tarifi

MALZEMELER
Hamur için gerekli olan malzemeler:
4,5 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Ayrıca:
1 demet yani 1 bağ ıspanak yaprağı (sapları kullanılmayacak, yaprakları iri iri doğranacak)
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber


YAPILIŞI
Derin bir karıştırma kabında un, su ve tuzla hamur yapalım. Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak hafif unlanmış tezgahın üzerinde elimizle uzatıp, çamaşır ipi kalınlığında da şekil verelim. Sonra da bir bıçakla 2 parmak uzunluğunda keselim. Kesilen hamur parçalarını kaynayan tuzlu suda 7-8 dakika haşlayıp, süzdürelim.
Öte yandan tavaya sıvıyağı koyalım ve çok ince kıyılmış soğanı sararıncaya kadar kavuralım. İçine iri doğranmış ıspanak yapraklarını atıp, 5-6 dakika kavuralım. Tuz, karabiber ve peyniri de ekleyip, 2-3 dakika daha karıştırarak pişirelim, sonra da ocaktan alalım.
Bu ıspanaklı sosun içine haşlanmış kesme makarnaları yani sorçettileri ilave edip, karıştıralım. Sonra da sıcak olarak servise sunalım.

Gönderen : Elif Gütmez |

(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir.