Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Derin bir karıştırma kabında un, su ve tuzla hamur yapalım. Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak hafif unlanmış tezgahın üzerinde elimizle uzatıp, çamaşır ipi kalınlığında da şekil verelim. Sonra da bir bıçakla 2 parmak uzunluğunda keselim. Kesilen hamur parçalarını kaynayan tuzlu suda 7-8 dakika haşlayıp, süzdürelim. Öte yandan tavaya sıvıyağı koyalım ve çok ince kıyılmış soğanı sararıncaya kadar kavuralım. İçine iri doğranmış ıspanak yapraklarını atıp, 5-6 dakika kavuralım. Tuz, karabiber ve peyniri de ekleyip, 2-3 dakika daha karıştırarak pişirelim, sonra da ocaktan alalım. Bu ıspanaklı sosun içine haşlanmış kesme makarnaları yani sorçettileri ilave edip, karıştıralım. Sonra da sıcak olarak servise sunalım. Gönderen : Elif Gütmez |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |