Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI 10 gr. tereyağını unla yoğurup derin dondurucuya kaldırın. Jambonu ince şeritlere kesin. Soğanları soyun, küçük küblere doğrayın. Sarmısakları soyup, ezin. Fesleğen yapraklarını saplarından ayırıp ince ince kıyın. Limon kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkın. Parmezan peynirini patates soyucusu ile incecik dilimleyin. Kalan tereyağını zeytinyağı ile birlikte tavada kızdırın, jambon şeritlerini kıtır kıtır kızartın ve delikli kepçe ile tavadan çıkartın. Kızartma yağında soğan ve sarmısağı pembeleştirin. Et suyu ilave edip koyulaşana kadar kaynatın. Beyaz şarap, 2-3 yemek kaşığı limon suyu ve şeker ekleyin, bir taşım kaynatın. Unlu tereyağını iri iri kıyın. Kaynamakta olan sosa katın 2 dakika sonra ateşten alın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Makarnayı pakette tarif edildiği şekilde haşlayın. Makarna suyundan bir kepçe ayırıp ısıtılmış kaseye koyun. Makarnaları süzün. Sosu tekrar ısıtın, jambon şeritlerini, limon kabuğu rendesini ve fesleğeni ilave edin. Çubuk makarnaları makarna suyu ve sos ile karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Parmezan peyniri ile birlikte servis yapın. Gönderen : Jale pekcan |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |