Ana Sayfa
Burayı Niye Yaptım? Makarna Hakkında Makarnanın Besin Değeri Makarna Tarifleri SOS Tarifleri Yanında Ne İçmeli? Yanında Çorba Tarifleri Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Üreticileri Makarna Çeşitleri Makarna Diyeti Baharat Çeşitleri Pratik Ölçüler Tarif Ekle İletişim MAKARNA |
YAPILIŞI Makarnayı tuzlu suda, pakette önerilen şekilde haşlayın. Pastırmaları küçük küpler şeklinde doğrayın ve 15 ml. sıvı yağda çıtır çıtır oluncaya kadar kavurun. Süzgeçte bekleterek yağlarını süzün. Pırasayı ve soğanı şerit doğrayın, kalan yağ ile 4 dakika kavurun. Tuz ve karabiber ekip soğumaya bırakın. Jambonları küp küp doğrayın, maydanozu kıyın. Makarnayı pırasalı soğanlı karışım ve jambonlar ile büyük bir kaseye alın. Kıyılmış maydanozun ve pastırmanın yarısını ilave edin. Krema, süt, sebze suyu, sirke, bir tutam toz şeker, tuz ve karabiberi karıştırarak sos hazırlayın ve makarna ile karıştırın. Üzerini kapatarak bir saat dinlendirin. Dinlenmiş makarnanın üstüne kalan pastırma ve maydanozu serperek servis yapın. Gönderen : Aslıhan Öztürk |
|
||||||
(c) Murathan Bostancı | Site içeriği halka açık bilgilerden (Public Data) derlenmiştir, dileyen kopyalayıp çoğaltabilir. |